Арестуваха трима българи за превозване на 18 мигранти край Пазарджик, съобщава

...
Арестуваха трима българи за превозване на 18 мигранти край Пазарджик, съобщава
Коментари Харесай

Хванаха в крачка трима каналджии с 18 мигранти край Пазарджик

Арестуваха трима българи за транспортиране на 18 мигранти край Пазарджик, съобщава Българска национална телевизия.

Задържанията са осъществени в границите на два дни.

Първият случай е от през вчерашния ден сутринта. В региона на 98-ми километър от Автомагистрала " Тракия " бил спрян за проверка лек автомобил, каран от 20-годишен мъж от Варна. Оказало се, че той транспортира в колата петима жужденци. Раследването открило, че става въпрос за афганистанци, всичките без документи за идентичност. Мъжете са предадени за работа на чиновници от група " Миграция ", а по-късно превозени в дом за краткотрайно настаняване на чужденци.

Около 10.30 часа през днешния ден пък бил получен сигнал за лек пътен случай в центъра на Панагюрище. Изпратеният на мястото автопатрул открил, че микробус се е блъснал в паркиран лек автомобил.

В товарното возило обаче органите на реда открили 13 чужденци, от които и едно дете. Станало ясно, че те са незаконно пребиваващи на територията на страната ни сирийски жители.

Шофьорът на буса избягал и се наложило неговото търсене.Полицейски екипи блокирали целия периметър на средногорския град. Така бил задържан 29-годишният лидер от София и неговата 25-годишна съучастничка от Бургас.

Двамата са арестувани за период от 24 часа в ареста.

И по двата случая са формирани досъдебни производства.
Източник: dnesplus.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР